Ervaar ‘Pura Vida’ in Costa Rica

costa rica
“Rio Aguajitas, Costa Rica” door Trish Hartmann, licentie CC BY 2.0

Bij een bezoek aan Costa Rica zal de term ‘Pura Vida’ je ongetwijfeld een keer ter ore komen. Letterlijk betekent deze spreuk ‘puur leven’, maar dat dekt de lading niet; het is meer een levenswijze waarbij genieten centraal staat. Er valt dan ook genoeg plezier te beleven aan dit prachtige land!

Voor ieder wat wils
De diversiteit in flora en fauna wordt alom geroemd en de plaatselijke bevolking is zeer vriendelijk. Liefhebbers van een strandvakantie kunnen hun hart ophalen aan de uitgestrekte bountystranden, avonturiers trekken de ongerepte jungle in om wild te spotten of aan een zogenaamde ‘zipline’ over de boomtoppen te zweven. Kijk niet vreemd op als je een toekan, ara, luiaard, brulaap of ander exotisch dier tegenkomt!

Op je to-do list
In Costa Rica zijn er een aantal higlights die je eigenlijk niet mag missen. Een daarvan is de vulkaan Arenal. Deze nog actieve vulkaan heeft een karakteristieke kegelvorm die imposant oprijst te midden van het groene landschap. Een andere aanrader is het Monteverde Cloud Forest Reserve, waar je tijdens een ‘Sky Walk’ over spectaculaire bruggen boven de jungle kunt wandelen. Ben je in de periode van juli tot oktober in het land, houd dan zeker ruimte in je reisschema voor Tortuguero. Tijdens een van de meerdaagse excursies is de kans groot dat je zeeschildpadden eieren ziet leggen.

Trek eropuit!
De wegen zijn doorgaans prima en lenen zich er goed voor om het land op eigen initiatief met een huurauto te verkennen. Als je na een dag in dit paradijs neerploft in je hangmat op het strand, dan weet je het: Pura Vida!